Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Fem år av hönstokerier

Livat i hönsgårdenSkapad av Göran ons, januari 25, 2012 21:00:25

”…Hönsen Karin och Hildur kikade nyfiket ut. De kisade mot solen och trodde för ett ögonblick att det var vår…”

Kan man tänka sej. Det är så gott som på dagen fem år sedan hönsen Karin och Hildur fick sina namn. Två bastanta orpingtondamer som gjorde allt för att lätta upp tillvaron i hönshuset, retas med tuppen och allmänt betrakta livet utifrån ett hönsperspektiv.
Snart fick även den morska blommehönan Olivia sitt namn och konflikterna, men även glädjestunderna blev ett faktum.
Ja, så har det rullat på och när jag skrev mitt första hönskåseri den 26 januari 2007 kunde jag väl aldrig i världen tänka mej att jag fem år senare skulle ha levererat nära 240 inlägg, varav 63 kåserier om hönsens liv och leverne.
Det finns säkert många läsare som håller med hönsen och anser att jag är den knäppaste husbonden som går i ett par gummistövlar. Det får ni gärna fortsätta att tycka, för det gör mej bara glad och ännu mer stimulerad att hitta på nya tokigheter.
Ibland sinar fantasin och det kan dröja lång tid mellan inläggen. Jag är inte den som går och grubblar, utan får jag en idé agerar jag på stubinen. Först med kameran och sedan skriver jag ihop en liten berättelse som givetvis hönsen först får godkänna.

Och tänk vad många nya och trevliga vänner jag lärt känna tack vara mitt bloggande. Periodvis är det många som varit inne och kommenterat och som jag sedan ”slängt käft” med. Att jag gillar att smågnabbas har knappast undgått någon som brukar kika in här.
På senare tid har det nog blivit fler inlägg i mina övriga kategorier och jag tycker själv det är trevligt att lägga in lite naturbilder som jag själv är nöjd med och gärna vill visa.
Jag lovar inte någon regelbunden produktion här på bloggen, men kanske fortsätter jag skriva något när andan faller på.
Er tillgivne Göran

Första hönskåseribilden från den 26 jan 2007


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av HumleSpunk/Koola Viola tis, januari 31, 2012 19:07:35

Jag hittade förresten Aristoteles-inlägget, men kommentarerna har möblerat om sig/försvunnit/konverterat till obegriplighet verkar det som. Har säkert med blogg-kopieringen att göra. Lite synd, faktiskt. För det var lite kul ;)

http://koolaviola.blogspot.com/2009/01/nu-ar-det-tva-och-en-halv-dag-kvar.html

Skapad av Helena tor, januari 26, 2012 21:15:17

oooo va underbart o jag saknar oxå koolaviola älskade den bloggen

kram till er från Helena

Skapad av Marita tor, januari 26, 2012 12:55:14

Gjorde ytterligare en kommentar till förra inlägget. Men det "fastnade visst aldrig". Jag ville bara säga att jag köpte tidningen och har läst reportaget. Jätte fina bilder. De sa på Pressbyrån att de fått ta hem extra tidningar för att så många ville ha den när du var med:) Hittade din blogg av en slump och är jätte glad att jag hittade hit. Dina hönshistorier är helt underbara. Du borde ge ut dem inklusive bilder i bokform. Den skulle bli succé!!! Jag är en garanterad köpare.

Hälsningar Marita i Björkhagen

Skapad av Göran ons, januari 25, 2012 22:03:44

Jag saknar också vårt "gnabb" Koola Viola. Dessutom har dina omöjliga ordvrängningar gett mej åtskillig inspiration. Nu blev jag så nyfikten på "Manligt/Kvinligt att jag var tvungen att leta upp den. Jomenvisst, den var ju riktigt kul. http://koolaviola.blogspot.com/2008/11/jag-tog-det-vagade-beslutet-att-borja.html#comment-form
Men min favorit bland våra verbala dueller är nog ändå den om logikens fader Aristoteles. Har letat men hittar den inte.
Jag kikar allt in hos dej också ibland och har faktiskt fått lite inspiration att börja träna agility med mina höns. Då är vi tillba på ruta ett igen. Din inspiration blir till min transpiration smiley
Kram tillbaka

Skapad av helena ons, januari 25, 2012 21:57:09

<3 <3 <3

Skapad av HumleSpunk/Koola Viola ons, januari 25, 2012 21:34:04

Ja tänk första gången du var inne och kommenterade på Koola Viola-bloggen, på ett inlägg om manligt/kvinnligt, och jag för ett ögonblick trodde att du inte var riktigt klok. Och sen upptäckte jag att du var just inte riktigt klok.
Vad kul vi haft :)

Nu hönsbloggar jag ju inte direkt längre. Tyvärr. Jag saknar det, men det är inte samma sak sen vi flyttade från gården. Och jag saknar lantlivet så det värker i kroppen, men allt har väl sin tid. Hoppas att jag i framtiden flyttar ut på landet igen, oj vad jag hoppas det.

Men jag läser här fortfarande, även om det är lång tid mellan inläggen. Och man ska ju blogga för att det är kul, inte för man måste. Det blir roligast så, tycker jag.

Du är lite speciell för mig. Goa gubbe. Som jag brukar säga.
Kram på dej.

http://humlespunk.wordpress.com/