Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Dold talang

SpecialSkapad av Göran fre, augusti 13, 2010 21:36:51
Det finns en maskin jag inte förstår mej på.
Jag har verkligen försökt att lära mej detta teknikens underverk flera gånger, men alltid slutar det helt bort i tokmoset.

Tidigare i mitt liv har jag kört den klassiska dubbeldäckaren Tiger Moth. Visserligen med dubbelkommando, men ändå. Och jag har kört racerbil, en riktig så´n där långsmal och låg formulabil. Den gången var jag ensam på racerbanan och kanske var det därför jag vann.

Men vad jag inte vetat om är att jag är en hejare på att köra grävmaskin.
Denna förmåga har legat dold och bortom min och världens vetskap under hela mitt liv. Men häromdagen blommade den ut i sitt fulla flor och jag höll på att gräva små käcka diken kors och tvärs genom hela tomten.
Vi håller på att dra in kommunalt vatten i vår lilla by och för att vattnet ska kunna ta sig från tomtgränsen till husets alla kranar krävs att det grävs en vattenledning.
Kan ni tänka er att det riktige grävmaskinisten lät mej gräva när han slutat för kvällen och innan han började nästa morgon.
Det här var ju inte riktigt klokt. Jag har alltid haft en dröm om att få köra grävmaskin och fler än en gång har jag sneglat på de där minimaskinerna som finns på lekplatser och där man stoppar i en tia och får gräva i två minuter. Men även jag har vissa spärrar och det har liksom aldrig blivit av.
Vilken grävarkväll det blev. Hustrun påstod att jag var helt okontaktbar och jag svarade inte ens på tilltal när det var dags för kvällsmat.
För att jag inte skulle tuppa av har hustrun berättat att hon skalade några bananer och tryckte upp i svalget på mej.
Jag grävde tills det mörknade och nästa morgon var jag uppe innan tuppen, och det hör inte till vanligheterna nuförtiden.

Den riktige grävmaskinsföraren tyckte jag hade skött mej bra och att han sedan grävde bra mycket fortare och även snyggare än jag, är en helt annan historia.

När jag nu bevisligen kan köra veteranflygplan, racerbil och grävmaskin känns det ganska onödigt att hålla på och traggla med hustruns mycket invecklade tvättmaskin. Jag lär mej aldrig, men har lovat pröva igen när hon skaffat en med dubbelkommando.




Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av pia viklund mån, augusti 16, 2010 19:36:45

hej Göran! Är som du en trogen intittare hos "Koola Viola", men nu är hon ju försvunnen, hemska saker! Jag har skicakt mail till henne, men inte får jag nåt svar, vet du var hon tagit vägen, denna vår glädjespridare?? Mvh Pia ( piavik72@yahoo.se)

Skapad av Inga mån, augusti 16, 2010 13:22:32

Tror att hustruns tvättmaskin är liksom för enkel för dig. Du har en sån fantastisk maskin känsla "mannen som talar med maskiner" kan man nog helt sanningsenligt kalla dig, att hustruns tvättmaskin helt enkelt är konstruerad så långt under din nivå.

Skapad av Fru Venus lör, augusti 14, 2010 08:49:20

Alla pojkars våta dröm ;-) att få "leka" med en grävmaskin! I en enkät gällande männens önskemål på sin svensexa så stod ex. strippa långt, långt, ner på listan, men alla hade en gemensam sak överst, att få köra grävmaskin! Jag förstår inte riktigt varför, men en sak vet jag, ska mannen här hemma sitta i en grävmaskin ska det vara mitt ute på en åker utan bebyggelse på minst 10 m omkrets... ;-) Men de var säkert duktig! Ha en bra dag!

Skapad av Stjärnkraft lör, augusti 14, 2010 07:34:33

Nu blir jag avis ... En sån där skulle jag också vilja prova köra själv! Just nu skulle jag vilja det riktigt mycket, för att förverkliga mina dammplaner på något kortare tid än med spade och ryggskott.