Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Audition för CD

Livat i hönsgårdenSkapad av Göran sön, februari 12, 2012 19:27:54

- Om det där bräkandet låter som Britney Spears så är jag Calle Jularbo. Man kunde ju rent av tro att du satt minst tre hårbollar och hela frukosten i halsen.
Det var rethönan Olivia som bara inte kunde knipa näbb när det var audition i hönshuset häromdagen. Här rådde jantelagens paradis och avundssjukan smittade värre än maginfluensan på ett dagis.
Husbonden hade nämligen fått för sej att han skulle spela in en platta med sina kära hönapönor och nu tänkte han göra en demo till nästa omgång av melodifestivalen på bästa Idol-manér.
Gammelhönan Hildur hade hört hur han gått där och smånynnat de senaste dagarna när han fyllt på foderautomaten och pudrat ut släckt kalk i gödselbingen.
- När gubben är på så gott humör brukar det va stora saker på gång, skrockade Hildur som vid det här laget hade kört upp så många vingpennor i öronen som hon bara förmådde.

Visst var det stora saker på gång och husbonden hade ställt in mikrofonen i hönshuset lagom till den försenade söndagsfrukosten.
Snygg-Gittan visste precis vad det var frågan om för hon hade varit med och sjungit karaoke för länge sen.
- Fråga mej bara inte var, sade hon. Det var så länge sedan så det har jag glömt, men jag minns att jag sjöng bäst och vann, sade hon.
- Ha, ha, ha. Jag skrattar så jag tror jag kissar på mej, kucklade Olivia där från högsta pinnen. Har du vunnit en sångtävling, med den felstämda pipan? Jag menar inget illa men tillåt mej tro att du var enda tävlande.
Det där om att inte mena något illa, klingade så falskt som det bara kan. För Olivia njöt ända in från själen när hon kunde såra någon medhöna. Hennes ord var vassare än synålar.
Hon hade knappt hunnit hämta andan förrän Gröt-Anna hade parkerat framför inspelningsmikrofonen. Hon kom loss i en äggläggar-rapp, så fåstavig och entonig så den hade låtit likadan om man så hade spelat det baklänges.
- Zéro points, skrockade Olivia som nu fullkomligt bluddrade av skratt och tackade sin goda stjärna för att hennes hörsel inte var lika bra nu som förr. Mycket har jag hört, men det här var rena katastrofen. Du blir garanterat bortklippt. Sanna mina ord.

Kön till mikrofonen ringlade sig ända bort mot mörka hörnet. Nu var det unghönsens tur och målbrotts-Måns gol så han kom i extas.
- Blir det en CD av det här spektaklet lovar jag att pussa Gun-Britt där bak, sa Olivia. Som i sakta mak hasade sej ner från sittpinnen för att söka sig lite lugn och ro på andra sidan dörren. Av två onda ting föredrog hon hellre svidande vinterkyla än en hönshusversion av Idol.

Husbondens notering:
Olivia hade fel. Det blev till och med en fullängds-CD av inspelningen. Skivsläpp med releaseparty blir på Hönskvällen på Qvänum Mat & Malt den 22 februari.
Men är du otålig kan du lyssna till en liten trailer redan nu.