Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Facebookträsk o sticklingar

Växter o djurSkapad av Göran mån, maj 16, 2011 20:25:34
Fy skäms på mej, som inte har uppdaterat bloggen sedan den 19 mars.
Visserligen vet jag inte om det är nå´n som har saknat något nytt, men om nå´n skulle titta in här måste det ju vara tråkigt att inget har hänt. Det tycker jag nämligen själv.
Varför gick det på det här viset då? Jo, allt har sin förklaring i det där förbenade facebookträsket. I slutet av förra året trampande jag ner i dyn och sedan har jag inte haft kraft att ta mej upp igen.
Nu sprider jag min verbala dynga på facebook och ibland slänger jag även in en och annan bild för att liksom illustrera. Även om det mesta mest är trams kan det även hända att det ramlar in en och annan seriös statusuppdatering då och då. Då handlar det oftast om blommor, djur och natur i största allmänhet.
Ni som känner mej vet att det är mina höns som har det största utrymmet i mitt hjärta. Sedan får hustrun säja vad hon vill (och det gör hon, ofta och gärna).
Just nu har jag en tokhöna som jag försöker få att ruva. Hon heter Majvor, är en två år gammal blommehöna som inte verkar ha någon koll på det där med föräldraansvar.
När jag haft ruvhöns tidigare har de legat platta som en koblaffa och försvarat sina ägg med näbbar och klor.
Majvor är ute och struttar lite då och då och verkar mest arg på mej för att jag har gett henne en egen svit med utegård. Otack är världens lön.
Jag har försökt att lysa äggen, men de är fullständigt nersketna och det finns ingen ljusstråle i världen som kan tränga igenom det gegget. Förresten vet jag inte hur man gör heller och låter saken bero.
Jag avvaktar till nästa vecka och dag för beräknad nedkomst, och ser vad som händer.
Mina Orpingtonhönor var suveräna ruvare, men de två jag har kvar är så gamla så de har pensionerat sig för längs se´n.

Häromdagen pysslade jag lite med mina fuchsior och klippte bort de längsta skotten, för att få mer grenade blommor. Snål som jag är, gjorde jag ett försök att rota de avklippta sticklingarna och satte dem i torvjord i små specialväxthus. Jag skrev någon rad och lade ut en bild på facebook och det var flera som verkade gilla idén och därför vill jag passa på att bjussa på idén även här på bloggen.
Eftersom det går mycket snabbare att lägga in en kortis på facebook kommer jag att fortsätta med det ett tag till. Därför kan det bli lite långt mellan inläggen här, men bloggen ska leva kvar och gör hönsen något tokigt lovar jag att ni ska få veta.

Men jag har faktiskt saknat er som brukade kommentera mina tokigheter. Några ”hönsdamer” har hängt med till FB och är det fler som vill följa med är det bara att knacka på.