Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Uttråkad eller filmstjärna?

Livat i hönsgårdenSkapad av Göran mån, augusti 16, 2010 20:07:41

Halva hönshusgänget håller på att bli kändisar!
Jo, det är sant. De har gett sig in i reklambranschen och Marie-Helen spelar huvudrollen som den mest uttråkade hönan i världen.
- Hi, hi, det är väl inget större problem för dej, skrockade retsamma Olivia som satt uppflugen på sin pinne närmast hönshustaket. Är man så svältfödd på upphetsning som du, kanske det är pulshöjare nog att dra några djupa andetag och blinka lite förföriskt mot kameran.
- Käften, ditt åbäke till dumhöna. Du är bara avundssjuk för att inte du fick vara med på filmen
, kontrade Marie-Helen.
- Pfssssst.
Olivia fnyste till så häftigt att en lång och seg snorloska letade sig ut ur näbben. Men innan hon hunnit suga in den igen var Gun-Britt där, snabb som en iller. I iverns hetta var hon övertygad om att hon snott och svalt en daggmask mitt framför ögonen på gamla Olivia, som på ålderns höst börjat se lite dåligt.
- Tänk att det finns höns som är beredda att ta till vilka metoder som helst för att bli kända, kacklade Olivia. Att sälja sin heder och sin själ för ett reklaminslag. Hur kan du sjunka så lågt?
Marie-Helen lade bara huvudet på sned och log. Hon ansåg verkligen inte att hon sålt sin kropp till kommersiella intressen. Men hon hade definitivt ingen lust att berätta för Olivia om överenskommelsen med husbonden.

*Marie-Helen viskar så inte Olivia hör* - Jo, husbonden fick min tillåtelse att göra en kort reklamversion av den film han spelade in på uppesittarkväll i hönshuset i julas. Nu är han med i en tävling på webben där första pris är en liten bil utan tak. Vinner han har han lovat mej och de andra hönsen som syns på filmen, att få åka med. Världens grej alltså. Men han måste få fler röster på Youtube för att gå till final. Det är bara ni bloggläsare som kan hjälpa honom genom att kika på filmen, klicka i filmrutan så du kommer till Youtube-sidan) Där ska du logga in och ”gilla” den. Lätt som en plätt.