Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Nyckelfärdigt för oss

SpecialSkapad av Göran tor, maj 13, 2010 22:06:08

Idag har jag och mina syskon sagt farväl till vårt föräldrahem.
När vi låst ytterdörr´n och polerat lite på den slitna nyckeln var det färdigt för vår epok och huset går nu in i en ny era.

Våra föräldrar köpte huset 1951 och har bott där allt sedan dess. Jag och mina syskon är uppväxta i huset. Där har vi haft vilda slagsmål, där har vi skrattat, gråtit och våra små barnafötter har trampat den mossbelupna gräsmattan.

När jag var liten och klippte de oändligt stora gräsmattorna med handjagare, hatade jag alla dessa eländes tallkottar som gjorde tvärstopp i cylinderklipparen. Jag körde med uppsamlare och gräset tippades i skottkärran. Gräslassen körde jag en kilometer till snälla grannen Elsa. Jag fick en krona lassen och gräset blev mat till hennes höns.
Oändligt många gånger har jag hjälpt far att krattat de långa grusgångarna. Snyggt och prydligt skulle det vara till helgen.

Mina föräldrar har skött om och vårdat huset genom decennier. Pappas sjukdom gjorde att mor fick dra ett allt tyngre lass de senaste åren och huset och den stora trädgården blev mer till en börda.
Nu har mor flyttat till en fin lägenhet i centralorten och i dag avslutade vi den stora städaredagen med fika i uterummet. Uterummet hjälpte jag min far att bygga för en herrans massa år sedan. Nu är det tallbarr och mossa på plasttaket. Sådant kallas med ett finare ord för patina.

Vad vi nu särskilt gläder oss åt är att huset har köpts av två ungdomar. De riktigt sprudlar av iver och energi att sätta igång och forma sitt nya hem.
Huset går in i en ny fas. Andra fötter ska trampa i mossan och andra händer ska hålla i skaftet till den tunga gruskrattan. Om de nu vill fortsätta att kratta gångarna när det blir lördag eftermiddag vill säga.

För säkerhets skull lämnade vi kvar krattan, men det sade vi inte till ungdomarna.
Utifall ni läser det här och skulle undra, så ligger krattan på loftet till uthuset.