Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Inget för äckelmagade

SpecialSkapad av Göran sön, maj 02, 2010 14:27:01

Jag kommer aldrig mer att klaga om en mygga skulle råka förirra sig till mitt sovrum eller om en fluga skulle cirkulera planlöst runt min läslampa.
När vi bodde i Argentinas vildmark hände något en kväll som vi aldrig kommer att glömma.
Huset där vi bodde blev fullständigt invaderat av stora skalbaggar. Enligt de som bodde där, var det ett tecken på att ett väderomslag var på gång. Personligen föredrar jag att få en sådan varning av herr Polman med sin väderkarta i TV.
När vi kom hem var det nästan svart i luften av dessa skalbaggar som fanns precis överallt. De hade hullingar på benen och fastnade effektivt i torktrasor, mattor och i våra kläder.
Det var nästan komiskt att se hur de kröp in under allt de hittade. Skorna som stod utanför dörren vandrade iväg av sig själva.
Inne i huset fanns skalbaggar på mattan och under mattan. När man gick fram knastrade det som om man tömt ut minst tio påsar skorpor på golvet.
I diskhon låg disktrasan och böljade och en tuss med svinto och en tvättsvamp såg ut att ha fått eget liv.
Inte nog med det. Baggarna hade även letat sig in till vårt sovrum och upptäckt hur skönt det var mellan våra sidenlakan.
Jag besparar er detaljerna, men lovar att vi gjorde allt för att inte sova med öppna munnar den natten…
Just då var det inte så komiskt, men så här efteråt kan vi bara skratta åt eländet. Vilken tur att jag kom mej för att filma lite grann, annars hade nog inget trott när vi berättat om de självgående skorna.
Det sista klippet på filmen är en annan skalbagge som ofta höll till på vår grind. Han var ännu större, men snäll och ofarlig och bara log lite när man killade honom på ryggen.

Klicka fram filmen om du törs. Men det är inget för äckelmagade.