Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Sipporna är signalen

Växter o djurSkapad av Göran ons, april 07, 2010 20:32:51

Jo, rubriken stämmer mycket bra på mej.
När blåsippan signalerar att det är vår och vitsippan försöker tävla om att hinna först. Det är signalen till mej att det är slut på vintervilan och nu börjar allvaret.

Löven som blev kvar i höstas ska räfsas upp, de träd som inte haren har käkat upp i vinter ska klippas, gamla torra perenner ska ansas bort och jag ska krypa omkring på alla fyra i rabatterna och få jord och gödsel i stövlarna.
Tomatplantor och luktärter står i fönstersmygarna och ser ut som gängliga tonåringar en fredagskväll. De bara längtar efter att få komma ut.
Men än dröjer det några veckor tills det är dags att fräsa igång växthuset med allt vad det innebär av sådder och omplanteringar.

Men visst måste man unna sig att njuta ibland och det gjorde jag tidigare i kväll när jag gick en runda utanför husknuten och tog de här bilderna.