Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Ett sista frest

SpecialSkapad av Göran lör, mars 20, 2010 10:07:11

Nu ska jag ut och ta ett krafttag med snön.
Förhoppningsvis den sista snöskottaransträngningen i vinter. Men det kommer att bli jobbigt. Det är därför jag sitter här vid datorn och beklagar mej en stund, samtidigt som det sätter press på mej att göra ett mycket tråkigt arbete.

Jag har en gammal sammanbyggd lada och ladugård som i sin fulla längd mäter cirka 40 meter. Längst ner i ladan har jag ett garage för min bil. Längs med ladan löper en väg som jag kör min bil på, för att komma ut på stora vägen.
I vinter han en vänlig granne med traktor och snöblad hållt vägen körbar utmed ladan.
Nu är det ett tag sedan han körde och jag tror att han plockat bort snöbladet från sin lilla traktor och jag vill inte besvära.
En ladugård som är 40 meter lång har ett tak som är minst lika långt.
I torsdags morse rasade ALL snö ner från detta enormt stora tak. Och snön lade sig på min lilla bilväg.
Lade sig är egentligen ett snällt ord. Snön med stora isflak, packade sig som betong på vägen och när jag körde skyffeln i härligheten plingade det bara till.

Efter tio minuters skyfflande var jag helt slut och gav upp. Bilen stod nere vid garaget och var därmed helt insnöad.
Jag har fått åka spark till jobbet i två dagar och det känns som om mitt högra sparkben är minst en halv meter längre än det vänstra.
Nu smälter visserligen snön ganska snabbt, men den hårda takisen på min bilväg ligger på norrsidan och tjurar. Den har bestämt sig för att minsann inte smälta bort i brådrasket.

Jag är inte den som är den. Ligg då där och tjura för jag tänker bryta upp en ny väg på andra sidan ladugården. Den har visserligen inte varit plogad i vinter, men där finns heller ingen is som måste spettas bort. Bara en snövall med mycket hårt packad snö. Den blir den stora utmaningen.
Nu spottar jag i nävarna och går ut och slåss, med snön.