Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Vardagsdramatik

SpecialSkapad av Göran fre, januari 01, 2010 22:17:04

Jag tog en nyårsdagspromenad och gick den dryga kilometern fram till byn och stationssamhället.
Tänkte fotografera skridskoåkande och glada barn. Men isbanan låg kall och öde. Där låg inte ens en bruten hockeyklubba eller kvarglömd puck.
Jag gick tillbaka och just som jag skulle passera järnvägsövergången började signalen ljuda och det blinkade ilsket rött.
Första reaktionen var att jag skulle skynda mej över, innan bommarna fälldes. Men som tur var kunde jag hejda mej.
Efter en stund hörde jag tåget komma. Jag tror det var ett snabbtåg för det saktade aldrig ner vid vår lilla anhalt, utan föraren körde med gasen i botten, eller vad det nu heter på tåg.
Jag kände suget från tåget som susade förbi i minst 120 kilometer. Den nysnö som fallit tidigare på förmiddagen gjorde ett desperat försök att virvla tillbaka upp till molnen varifrån den hade kommit.
Men jag tror inte den lyckades. Snömolnen bara flyttade på sig lite grann och några kilo hamnade innanför min jackkrage.
Men det gjorde ingenting. Trots att det var årets första dag och helgdag, hade jag fått uppleva några sekunders vardagsdramatik.