Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Mellandagstävling - Vinn GB-staken

Livat i hönsgårdenSkapad av Göran sön, december 27, 2009 11:10:42

Så här i mellandagarna arrangerar jag och mina höns en tävling där just du kan ta hem den fina vinsten.
Ska jag vara ärlig så var det faktiskt hönan Gun-Britt som kom med idén.
På senare tid har hon genomgått en slags hönslighetsförändring. Från att ha varit den där kärva och svårtillgängliga hönan han hon blivit riktigt social. Dock har hon kvar en del ovanor som vi här inte ska gå in närmare på.
När jag var inne med ett fat nykokt gröt och några överblivna krustader på annandagen, berättade jag om det senaste blogginlägget och om filmen ”Fröjdas vart sinne – Julfrid på en pinne” från vår uppesittarkväll dan före da´n.
Gun-Britt blev så stolt och lycklig över att jag visade några korta filmsekvenser på den adventsljusstake som hon själv tillverkat. Även detta är ett resultat av hennes nya egenskaper, att pyssla och tillverka användbara saker av sådant som andra betraktar som ren skit.
_ Jag vill att du lottar ut ljusstaken, sade Gun-Britt. Det kanske inte är alla som har så fina och hemgjorda julsaker och som därför skulle sätta värde på en stake med design a la GB.
Jag försökte förklara för Gun-Britt att det kanske inte är så lämpligt att ge bort just den här staken, men hon förstod absolut ingenting.
Därför gör vi som Gun-Britt har bestämt.
På ett fint sätt vill jag redan nu säga att du som vinner gör bäst i att placera ljusstaken på ett svalt ställe. Det är en klar fördel om det är konstant minusgrader, då står också ljusen som stadigast i sina ”hållare”.
Om du nu insisterar på att vilja visa upp den i rumstemperatur är det mycket klokt att ställa in den i frysen i minst 45 minuter för varje femminutersperiod du har den framme. En sådan åtgärd kan också eliminera vissa andra negativa egenskaper som ljusstaken får vid exponering i konstant mildväder.

Du som vill vara med i nyårstävlingen skriver bara en kort kommentar här nedan.
Så enkelt är det att få en lott där du kan vinna den i särklass mest unika ljusstake, tillverkad av en höna.
Lycka till!