Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Vargspår o Havreflarn

SpecialSkapad av Göran sön, juni 28, 2009 08:12:28

Jag kan i varje fall inte klaga på dåligt fäste efter lördagens halvmara på nya motorvägen utanför Götene.
Gummisulorna på mina favoritdojor riktigt sögs fast i den nylagda asfalten för varje steg och jag hade inte det minsta bakhalt.
I stekande solsken och med en retsam nordanvind var jag en av 400 löpare som använde apostlahästarna för att inspektera den nya vägen.
Vägen är rak. De vita strecken är otroligt vita och jag har sett färska vargspår.
På motorvägen!
Att vägen är rak, om än svagt böjd på vissa ställen och att strecken är nymålade är rena konstateranden och egentligen inte så mycket att resonera om.
Men de färska vargspåren upptog min tankeverksamhet under tiden jag sprang uppför den nya ”Svälltuteliden”. Vargen hade förmodligen tassat omkring i sanden utanför vägrenen och sedan traskat upp på asfalten där den satt sina fotavtryck.
Jag säger inte med hundra procent säkerhet att det var en varg. Det kunde lika gärna varit en stor hund.
Men var det en varg blev resonemanget mer spännande och detta ältade jag ända tills jag passerade under bron vid Ledsjö.
Har jag berättat att solen gassade.
Om inte så gjorde den det. Hela tiden. Men här under bron var det skugga.
I sammanlagt, en, två, tre, fyra, fem, sex steg.
Härligt, jag hade fått något nytt att tänka på. Nu började jag fundera på hur många gånger jag sprang under broar och hur många steg i skugga det skulle bli under hela loppet.
Jag räknade en gång, kontrollräknade ett antal gånger och räknade stegen under nästa bro igen och så vidare. Eftersom jag kom till olika resultat varje gång hade jag jobb i minst åtta kilometer. Då gick solen i moln och så hade jag gjort allt tankejobb helt i onödan.
Istället blev jag otroligt kaffesugen. En stor kopp kaffe med krispiga havreflarn.
Försökte komma ihåg receptet till havreflarn och så rann ytterligare några kilometer.
Visst vill alla göra en så bra tid som möjligt. Men det ska vara kul under tiden. Och när man springer i nära 30 graders hetta är det kul att fantisera kring vargspår, utföra komplicerade beräkningar eller försöka minnas recept till krispiga havreflarn.