Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Absolut reklamfritt

SpecialSkapad av Göran sön, juni 21, 2009 08:11:14
Jag fick en nostalgikick i går förmiddag.
Lade mej en stund i solstolen och tyckte det var väldigt tyst. Bara en massa fåglar som kvittrade och humlor och bin som surrade. Då och då slog det till från toppen av flaggstången. När en vindpust tillfälligt väckte den stora bomullsflaggan, som också verkade vara ganska loj och midsommarslö. Här var det bara vinden som kunde få henne att sträcka ut.
För att slippa dessa hemska sommarljud gick jag in och letade fram min gamla transistorradio från en skrubb.
Batterierna fungerade och så fort jag tryckt på startknappen sprakade de till och ut sprutade musik som effektivt dränkte alla naturljud.
När jag lade mej ner i solstolen igen och började fingra på radion för att byta station. Det var då jag liksom fick ett nostalgihugg i ryggen.
Den här gamla transistorradion! Hur gammal är inte den egentligen och tänk, att den fungerar än.
Jag tror det var i senare delen av 1960-talet. Jag hade fått min första lön, som sommarjobbare i grannbyns bensinstation och kiosk.
Länge hade jag drömt om en egen transistorradio och nu kunde jag köpa en. För egna intjänade pengar.
På den tiden var det stort att äga en egen transistorradio. Det enda som var häftigare var att ha en egen rullbandspelare. Tandberg, Dux eller Philips. Stor och tung som en kvinnas resväska och med band på spolar som ofta hade en tendens att trassla in sig. Jag vet. För två av mina kompisar hade rullbandspelare. De var verklige coola!
Åter till min transistorradio. Jag vände och vred på den lite. I botten finns ett uttag för bilantenn. Förr var det inte alltid som bilar levererades med radio, utan den fick man köpa till.
Och gjorde man inte det kunde man ta med sin transistorradio och plugga in antennsladden. Det fanns också speciella fästen man kunde skruva fast under instrumentbrädan och på ett smart sätt skjuta in radion. Tänk va fantastiskt och påhittigt.
Tro nu inte att jag var så ”ute” som hade en transistorradio i bilen. Nej i min första Volvo PV hade jag en kassettbandspelare, en Blaupunkt Full Autoreverse med ARI-dekoder. (bara som en upplysning alltså)
Där låg jag i solstolen och skruvade på inställningsratten. Tröttnade på P4 och tänke ratta in nå´t lite mer häftigt. Trots att jag är gammal gillar jag musik från stationer som Mix Megapol och Rix FM.
Men vanudå? Där på inställningsratten, en bit från P3 och P4 tog det bara stopp. Det gick inte att komma längre upp på frekvensbandet.
Först blev jag irriterad, sedan väldigt nöjd.
Äntligen en radio som är absolut fri från reklam.