Höns & Blommor

Höns & Blommor

Välkommen hit!

Hej och kul att just du hittat till denna sida.
Det här är min "lekstuga" där jag skriver om lite av varje och jag försöker även illustrera med bilder eller film. Från början innehöll bloggen mest kåserier om livet i hönsgården. Jag har även varvat med lite natur och trädgård. Senast har jag engagerat mej i klimatkampen.
Texterna är mer på skoj än på allvar. Dyker det ibland upp något seriöst inlägg är det ofta en miss i arbetet.
Kommentera gärna inläggen
Mycket nöje/Göran
PS Kika gärna in på min andra hemsida med naturbilder och lite filmer
Där finns också min egen gästbok
Galeriet - från hönsgården
Skicka ett mejl

Nu även på Hönsbook

Som att slakta en tupp

Växter o djurSkapad av Göran lör, juni 20, 2009 20:03:57

Idag har det äntligen blivit av.
Jag har genomfört ett projekt som jag dragit mej för in i det längsta.
Jag har kastat de otroligt fantastiskt vackra penséerna och istället planterat pelargoner och lobelia framför ingången till stugan.
När jag nu ser bilden ställer jag mej frågan; Hur kan du va så knäpp och kasta så vackra blommor?
Nej, jag kan inte svara. Mer än att penséer ska va vackra på våren och pelargoner ska pryda sin plats på sommar´n. Och det ska va pelargoner vid en gammal rödfärgad kåk med vita knutar.
Att slänga blommor i sin fulla prakt, är för mej lika svårt som att nacka en eller flera friska tuppar. (Tjoho här fick jag in både höns och blommor i en och samma mening).
Utan att skryta tycker jag att penséerna är både höga, kraftiga och rikblommande.
För oss hönsägare är det mycket enkelt. I botten på varje kruka lägger jag en rejäl hög med hönsgödsel. (Uppbladad med lite jord eller kompost kan det gott och väl utgöra nästan halva krukans volym.
När jag tömde krukorna i dag såg jag att rötterna letat sig ner till godiset och jag kan alltså tacka mina höns för den vackra blomningen (hej och hå – en gång till!)
Man ska inte sörja över spilld mjölk. Inte heller över kastade penséer. Just nu är jag säker på att jag utan konkurrens är innehavare av byns vackraste komposthög.